Polen vil følge EU-direktiv på sin egen måde

  polens_statsminister_marts_2019

  Polens regering vil følge nyt EU-direktiv om copyright på internettet og føje det til polsk lovgivning. Men på sin helt egen måde. Arkivfoto.


  GDANSK: Polen er imod et nyt EU-copyright direktiv, og er forpligtet til at tilføje det til den polske lovgivning. Men det vil regeringen gøre på sin egen måde.


  Jaroslaw Kaczynski sagde lørdag, at Lov og Retfærdighedspartiet vil forsvare internetbrugernes rettigheder. Udtalelsen kommer efter et nyt EU-direktiv om copyright-regler på internettet blev vedtaget af et flertal i Europa-Parlamentet i den forgangne uge.

  – Polen vil indskrive direktivet i polsk lovgivning, men “på en sådan måde, at internets frihed bevares”, sagde Kaczynski lørdag i Gdansk.

  Statsminister Mateusz Morawiecki fulgte partilinjen og sagde, at hans regering “vil forsøge at gennemføre det (EU-direktivet) på en sådan måde, at der bliver så meget frihed som muligt”. Sammen med udtalelsen fulgte også rosende ord til bloggere og andre aktive på de sociale medier.

  Ikke om begrænsning

  Det nye EU-direktiv handler dog ikke om begrænsninger for internettet, men om ophavsrettighederne til dele af indholdet og betalingen til kunstnere m.v. Derfor anses løfterne om en særlig polsk lovgivnings tekst; som enten uvidenhed eller en bevidst manipulation fra den polske ledelses side forud for EU-valget.