Polen vil have flere sanktioner mod Rusland

polen_faar_toppost_i_nato

NATO har styrket bevogtningen af grænserne op mod Rusland i medlemslandene de senere år. Det er sket gradvist efter at Rusland har udvist aggressiv adfærd overfor tidligere Sovjet-stater. Arkivfoto.


WARSZAWA: De russiske aggressioner og tilbageholdelsen af ukrainske fartøjer, får Polens præsident til at kræve øgede sanktioner mod Rusland.


Ruslands blokade af Kerch strædet mellem Sortehavet og Azorhavet, og tilbageholdelsen af tre skibe og deres besætninger, får nu Polens præsident Andrzej Duda til at kræve flere sanktioner overfor Rusland. Det sker efter en samtale med den ukrainske præsident Petro Poroshenko, oplyser en talsmand for den polske præsident.

10.000 døde

Rusland har optrappet krigen med Ukraine – en krig der allerede har kostet 10.000 mennesker livet. Den russiske aggression mod ukrainske fartøjer og deres besætninger i weekenden, tolkes som et varsel om yderligere aggressioner mod Ukraine. Store russiske hærenheder er da også opmarcheret langs grænserne til Ukraine, og i Kiev frygter man yderligere aggressioner og invasion fra Rusland. Også i russiske Kaliningrad – der grænser op til Gdansk-området i Polen – finder der en stor oprustning med militært isenkram sted. Blandt andet med missiler der kan nå Danmark.

De øgede spændinger har dog ikke ændret sikkerhedssituationen i Polen, oplyste forsvarsministeren mandag.

USA enig

Fra amerikansk side er der opbakning til Polen. USA kræver også sanktioner. I FN Sikkerhedsrådet har USA forlangt at de tilbageholdte ukrainere løslades sammen med deres fartøjer, og den amerikanske FN-ambassadør har lagt et fornyet pres på Tyskland, for at droppe planerne om gasledningen Nordstream II mellem Tyskland og Rusland.