Polen vil ikke acceptere modregning af bøder

EU-domstolen
EU-Domstolen fastholder at Polen skal nedlægge det særlige disciplinære kammer for højesteretsdommere. Det sker selv om Polen har foretaget ændringer, men det er ikke nok fastslår EU domstolen mandag. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens regering er stærkt utilfreds med, at EU nu tilbageholder penge, som Polen ikke har betalt i bøder fra EU-domstolen.


Polen har ikke tænkt sig at betale de bøder, som EU-domstolen har idømt Kaczynski-regeringen for ikke at stoppe udvidelsen af Turow-kulminen.

Den polske regerings talsmand sagde tirsdag, at Warszawa vil protestere mod Europa-Kommissionens beslutning om at trække bøden fra penge som Polen skal modtage fra EU.

– Kommissionen har informeret Polen om, at EU vil fortsætte med modregningen af ​​betalinger for bøder, der skal betales i henhold til sag C-121/21 C – Tjekkiet mod Polen om Turów brunkulsmine, sagde EU-Kommissionens talsmand Balazs Ujvari tirsdag.

Modregningen er for bøder i perioden fra 20. september til 19. oktober.

Den polske regerings talsmand Piotr Müller, siger til det regeringskontrollerede nyhedsbureauet PAP, at Warszawa har afvist at lukke Turów-minen for “at beskytte landets energisikkerhed og stabiliteten i beskæftigelsen i elsektoren”.

– Det er især vigtigt i forbindelse med de nuværende geopolitiske trusler fra Rusland, sagde talsmanden.

Intet grundlag for bøder

Polen mener ikke, at EU-Domstolens afgørelse om Turów har noget juridisk eller faktuelt grundlag.

– Polen vil bruge alle juridiske muligheder for at appellere afgørelsen fra Europa-Kommissionen. Ikke mindst fordi den tjekkiske og polske regering i sidste uge blev enige om et forlig i sagen, siger talsmanden.

Støt polennu.dk og få flere nyheder fra Polen på dansk. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.