Polen vil ikke deltage i militær aktion mod Libyen

  Statsminister_Donald_Tusk_afviser_Smolensk_rapport_gov

  Polens statsminister Donald Tusk vil ikke sende polske soldater til Libyen, men landet deltager gerne i humanitære aktioner overalt i Nordafrika, sagde statsministeren inden han tog til Paris, hvor der er flere topmøder i eftermiddag. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister er på vej til topmøder i Paris, for at fortælle at Polen ikke vil deltage i en militær aktion mod Libyen.


  Forud for en hastemøde af verdens ledere i Paris i eftermiddag, har statsminister Donald Tusk meddelte, at Polen ikke vil deltage i militære aktioner mod Libyen.

  Klar til humanitær bistand

  Polens statsminister sagde i formiddag, at polakkerne er klar til en humanitær indsats i Libyen og andre Nordafrikanske lande, når det internationale samfund beder om det.

  Topmøder i Paris

  Statsminister Donald Tusk, sagde at han vil aflevere beskeden på de hasteindkaldte møder der finder sted i Paris i eftermiddag, hvor der er topmøder mellem lederne i EU, Den Afrikanske Union, og Den Arabiske Liga.

  Ikke polske soldater

  – Jeg vil tage af sted med beskeden om, at Polen ikke agter at deltage i den militære aktion i Libyen, sagde den polsk statsminister, men understrege samtidig, at Polen til en hver tid er klar til at være solidarisk militært, hvis et NATO-land er truet.

  – Men jeg vil gerne gøre det klart og tydeligt, at polske soldater kun deltager i aktioner, hvor Polens eller NATO’s sikkerhed er truet, sagde Donald Tusk.

  I går aftes besluttede det danske parlament, Folketinget, at bidrage med F-16 fly til aktioner mod Libyen.