Polen vil lukke alle butikker om søndagen

  flying_tiger_warszawa_jens_moerch_polennu

  Regeringspartiet Lov og Retfærdighed vil indføre forbud mod at butikker holder åbent om søndagen. Det kan få stor betydning for de mange danske detailkæder i Polen. Her er det fra Tiger i Warszawa, men også Netto og JYSK er blandt de danske virksomheder der kan blive ramt af det nye lovforslag. Allerede fra næste år skal der holdes lukket i butikkerne hver anden søndag, oplyser en talsmand for partiet. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens regeringsparti vil forbyde butikker at holde åbent om søndagen. Allerede fra marts skal der være lukket to søndage om måneden.


  Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) der har flertallet i det polske parlament, vil forbyde al handel om søndagen fra år 2020.

  Forslag på vej

  Janusz Sniadek fra PiS siger, at hans parti har stillet forslag om at handel om søndagen forbydes allerede fra marts næste år, to søndage om måneden. Og fra 2020 er det meningen der skal være lukket på alle søndage. Det er de religiøse idealer der er baggrunden for forslaget.

  Minister bekræfter

  Den polske arbejds- og familieminister Elzbieta Rafalska siger, at et delvist forbud mod handel om søndagen kan indføres næste år, som også partiets talsmand nu siger. Regeringspartiet har flertallet i parlamentets to kamre, men præsident Andrzej Duda kan stoppe det vidtgående forslag hvis han vil.

  Der foreligger i øjeblikket ingen detaljer om, i hvilket omfang forbuddet skal gælde; f.eks. om restauranter, jernbaner og lufthavne også er omfattet af det nye lovforslag.