Polen vil satse på spa og kulturby efter EM-fodbold

Malgorzata_Hudyma_polennu

– Wroclaw er europæiske kulturby 2016, og det indgår også i vores prioriteringer, siger chefen for Polens Turistorganisation (PTO) i Norden, Malgorzata Hudyma. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


STOCKHOLM: Polen vil efter EM 2012 i fodbold satse på at lokke turister til landet med spa, wellness og en kulturby.


Sommeren 2012 har været god for polsk turisme. Polens værtsrolle under EM 2012 i fodbold, lokkede mange turister til de fire polske spillerbyer; Gdansk, Poznan, Wroclaw og Warszawa.

Fodboldfans kommer igen

81 procent af de udenlandske fodbold fans under sommerens EM svarede i en undersøgelse, at de med glæde kommer tilbage til Polen.

92 procent af dem, ville anbefale Polen som turistmål til familie, venner og bekendte.

Men da fodbold-EM i Polen er overstået, har Polens turistorganisation fået nye prioriteter.

Spa og wellness

– Nu vil Polen satse på at lokke turister til med spa og wellness tilbud, siger chefen for Polens Turistorganisation (PTO) i Norden, Malgorzata Hudyma i et interview til det internationale turistmagasin, TTG.

Flere kurbyer

I Polen findes der mange kurbyer – de mest kendte i den nordlige del af Polen er Sopot og Kolobrzeg ud til Østersøen, hvor det danske landshold havde base under EM 2012 i fodbold. Det er især i det område, at den polske turistorganisation i Norden, vil lokke wellness-hungrende skandinaver til.

EU Kulturby 2016

Men Polen vil også gøre en særlig indsats for den polske by Wroclaw, der i 2016 er udråbt som europæisk kulturby, siger den polske turistchef.

– SAS har et direkte fly fra København, men jeg håber snart de åbner for andre alternativer fra Skandinavien, siger Malgorzata Hudyma.

SAS satser på Polen

– Polen er et meget vigtigt marked for os. Fra og med den 29. oktober tilbyder vi i alt otte flyruter mellem Skandinavien og Polen – fordelt på seks destinationer, siger kommerciel direktør i SAS, Joakim Landholm. SAS åbner bl.a. en ny rute mellem København og Lodz i Polen i denne måned.

Aarhus 2017

Aarhus er blevet udpeget som europæisk kulturby i 2017, som er året efter, Wroclaw nyder denne status.