Polen vinder guld i volleyball på hjemmebane

Polen vandt guld i volleyball i Nations Leagues 2023 søndag aften. Det skete på hjemmebane i Ergo Arena i Sopot/Gdansk. Foto: PW.

GDANSK/SOPOT: Polen vandt guld i volleyball i Nations League på hjemmebane, efter en finalekamp mod USA i Ergo Arena.


Polen har vundet guld i volleyball herre efter en 3 – 1 sejr over USA søndag aften. Det er første gang vinder guld i Nations League – og at sejren over USA kom, på hjemmebane har ikke gjort glæden over sejren mindre.

Guld i volleyball

I Polen, som historisk set er en stærk volleyball nation, er der glæde over guldet. Ikke siden VM-guldet i 2018 til Polen, har de polske volley-herrer været markant. Polen fik ny landstræner sidste år, og det har ifølge mange iagttagere genoprettet situationen.

– Polen er et af de bedste hold i verden, de har fantastiske fløjspillere, det er svært at sætte en defensiv kamp op mod dette hold, sagde den amerikanske træner efter kampen.

Kampen i tal og navne

Polen – USA  3:1 (25:23, 24:26, 25:19, 25:18)
Nations League 2023, finale

Polen: Marcin Janusz, Łukasz Kaczmarek, Aleksander Śliwka, Wilfredo Leon, Jakub Kochanowski, Mateusz Bieniek, Paweł Zatorski (libero) og Kamil Semeniuk, Tomasz Fornal, Norbert Huber.

USA: Micah Christenson, Matthew Anderson, Thomas Jaeschke, TJ Defalco, Maxwell Holt, David Smith, Erik Shoji (libero) og Aaron Russell, Micah Ma’a, Jake Hanes, Garrett Muagututia, Taylor Averill.

LINK: International herre volleyball

Polen vandt guld i volleyball, men hos polennu.dk mangler vi guld. Derfor vil vi gerne invitere dig til at give et bidrag til polennu.dk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00. På den måde er du med til at udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Du kan læse mere om støtte til polennu.dk ved at trykke her. På forhånd tak for din interesse.