polennu.dk på Polens første webportal

  polennu

  Polens første webportal wp.pl, der i dag er landets femte mest besøgte site, skriver om polennu.dk. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens første webportal, wp.pl, der i dag er den femte største i landet, har talt med polennu.dk om fordomme og mediernes rolle.


  Den polske netavis wp.pl. der er Polens første, og femte mest besøgte site i Polen, skriver om medier i Skandinavien (oversat fra polsk):

  De har fået nok af at læse dårlige nyheder om polakker

  I Norge skrive et dagblad nyheder på polsk. Og i Danmark er der en internetportal med nyheder fra og om Polen på dansk.
  Af journalist, Sylwia Skorstad

  Mange polakker, der bor i Skandinavien mener, at medierne altid skriver dårligt om polakkerne.

  Men det er ikke alle skandinaviske medier, der kun omtaler skandaler og fordomme om polakker. En avis og en internetportal skriver om polakkerne, som ingen andre steder i verden.

  Til danskere om Polen på dansk

  I 2008 kom netavisen polennu.dk på internettet med daglige nyheder om Polen og fra Polen på dansk. På polennu.dk kan danskerne finde alt, der handler om vores land – nyhedshistorie om politik, kultur, økonomi, sport og endda resultaterne fra den polske fodboldliga.

  Det er svært at finde en lignende troværdig webside om Polen på et fremmedsprog, noget sted i verden. Portalen har i øjeblikket en million visninger om måneden, og det er langt mere end nogen havde forestillet sig.

  – Vores mål med at starte polennu.dk, var at bringe polske og danske interesser tættere sammen. Vi tror på, at gennem øget kendskab og forståelse, er der bedre basis for mere samarbejde og udvikling mellem vores to lande – siger Jens Mørch, chefredaktøren for polennu.dk

  – Et jerntæppe gennem Europa har adskilt vore to lande i mange år, og derfor har danskerne ikke det samme indblik i polske forhold som i f.eks. tyske eller svenske forhold.

  Derfor har polennu.dk en vigtig mission, nemlig at giver danskerne indblik i Polen, og på en måde som danskere kan forstå – tilføjer han.

  Ifølge Jens Mørch ved danskere ikke meget om Polen, og derfor bliver polakkerne ofte ramte af danske fordomme, fordomme som polennu.dk med sine nyheder, informationer, billeder og film fra Polen er med til at bryde ned.

  Jens Mørch har været i Polen mange gange, og synes det er synd for mange danskere, at de ikke kender til de mange spændende ting Polen har at tilbyde.

  – Vi startede med frivillig arbejdskraft, men er nu et dansk medieselskab med medarbejdere i Polen og Danmark. Ud over at mange gode mennesker har brugt mange arbejdstimer i flere år, har vi investeret omkring en halv million kroner, og arbejder konstant med nye teknologier og platforme, der kan matche de skiftende behov. Polennu.dk er også med på de sociale netværk som Facebook og Twitter – fortæller Jens Mørch.

  I samarbejde med Polens ambassade i Danmark og den polske turistorganisation i Norden driver polennu.dk også websiden solidarnosc.dk, der er en introduktion i den polske og europæiske historie, og som har til formål at tiltrække danske gymnasieelever på studierejser til Polen.

  Det er værd at besøge den danske webside om Polen, hvor man kan finde mange gode ting om vores land set ude fra.

  SE ARTIKLEN
  Wp.pl: Artikel om polennu.dk (polsk)

  Flere oplysninger om polennu.dk her på dansk