polennu.dk under angreb: Fjendtlige nisser på spil?

polennu.dk er under angreb. De seneste måneder har vi været udsat for drillerier fra hackere og andre, der har generet vores normale drift på en måde, som har overrasket selv de mest erfarne it-eksperter. Trods højtiden med drillenisserne, så er polennu.dk igen klar til at modstå ny angreb.

KØBENHAVN: polennu.dk er under angreb fra fjendtlige hackere, der har givet driftsproblemer. Nu skulle problemerne dog været løst.


Måske har du selv prøvet det. Mange har. At klikke på en historie fra polennu.dk på smartphone, og lande på en helt tredje hjemmeside – ofte med tvivlsomt indhold. Også andre drillerier har ramt polennu.dk. Men nu skulle det være slut med nisserierne. Helt slut. Dygtige teknikere eksternt og internt, har med rimelig stor sikkerhed, nu sat et punktum for drillerierne.

Nu model med skønhedsfejl

Men det har ikke været uden omkostninger. Vi har måtte koble flere af vores servicefunktioner fra, ligesom vores grafiske udtryk visse steder har ændret sig. Det beklager vi, men det løses også snart. Til gengæld kan vi genoptage frekvensen på vores daglige nyheder igen, og de på de sociale medier med sikker og god samvittighed.

polennu.dk er under angreb

Lad det være sagt med det samme. Det er ikke nyt for polennu.dk, at være udsat for digitale og andre angreb. I de 15 år vi har leveret daglige nyheder om Polen, og til tider kontroversielle nyheder for folk i og udenfor Polen, så er det en kendt udfordring, som vi da også har garderet os imod. I perioder har vi haft flere angreb i minuttet, som sikkert er blevet afværget af den teknologi vi har når det gælder digital sikkerhed. Alt sammen uden, at en eneste af vores læsere er blevet forstyrret af det.

Men i de seneste par måneder, har der været periodiske fejl og driftsforstyrrelser, ligesom læsere er sendt i forskellige retninger gennem vores link. Takket være en omgående indsats, er fejlene og infektionerne på vores side repareret og genopbygget. Men ofte er det sket, at infektionerne blot er forsvundet periodisk, for siden at genopstå andre steder på siden.

(Fortsættes under)

Uanset mislykkede og succesfulde hacker-angreb og infektioner på polennu.dk, beklager vi forstyrrelserne. Nu tror vi ikke længere, at det kan lykkedes for fjendtlige nisser at få succes med nye drillerier mod polennu.dk.

polennu.dk under angreb eller ej? Vi ønsker alle vores læsere en god jule slutspurt – uden alt for mange alvorlige drillerier fra nisser – gode som onde.

Jens Mørch, chefredaktør polennu.dk

“OLYMPUS DIGITAL CAMERA”