Polens ambassadør til Folkemøde på Bornholm

  henryka_moscicka-dendys_polens_ambassadoer_udenrigsminister_jens_moerch_polennu
  Ambassadøren med tidligere udenrigsminister i København. Arkivfoto.

  Polens ambassadør i Danmark Henryka Mościcka-Dendys (tv.) var i dag til Folkemødet på Bornholm, hvor hun var i debat om NATO forud for alliancens topmøde i Warszawa i juli. Her fotograferet sammen Polens udenrigsminister Witold Waszczykowski under hans besøg i København i april. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  RØNNE: Polens ambassadør i Danmark Henryka Mościcka-Dendys har været til Folkemøde på Bornholm for at tale om NATO og sikkerhed i regionen.


  Polens ambassadør i Danmark Henryka Mościcka-Dendys gæstede i formiddag Folkemødet på Bornholm, hvor danske politikere, medier og organisation holder politisk festival i disse dag.

  Dansk-polsk-britisk debat

  Henryka Mościcka-Dendys deltog i en debatmøde arrangeret af den britiske ambassade i København, hvor også den britiske ambassadør Vivien Life deltog sammen med professor Mikkel Vedby Rasmussen fra Københavns Universitet. Politikens internationale redaktør Michael Jarlner var mødeleder.

  Lavt dansk bidrag

  Polens ambassadør argumenterede for et større dansk bidrag til NATO og til en massiv indsats langs NATO’s østlige flanke som blandt andet omfatter Polen forud for NATO topmødet i Warszawa i juli. NATO landene har en målsætning om at 2 procent af bruttonationalproduktet skal gå til militære formål. I øjeblikket er Danmarks bidrag på bare 1,15 procent.

  NATO og sikkerhed

  Emnet for debatten var sikkerheden i Europa, truslen fra Rusland, NATO. Overskriften for dagens debatmøde var: Derfor er NATO stadig vigtigt.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Klar polsk kritik af danske medier og politikere (Tale i Dansk Industri på Folkemøde 2014).

  For lidt sikkerhed

  Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen talte dunder i dag til Danmark og danskerne opmærksomhed på situationen i Østersøen og forholdet til Rusland på Bornholm.

  – Vi skal tage vare på vores sikkerhed, det ved de godt i vores nabolande Finland, Sverige, Polen og andre lande, men Danmark halter bagud, det er på tide vi vågner op – både når det gælder Østersøen og Arktisk, sagde Uffe Ellemann i dag på Bornholm.

  For meget velfærd

  – Der tales meget om velfærd, men for lidt om sikkerhed, var den længst siddende danske udenrigsminister generelle kommentar om Folkemødet på Bornholm.