Polens ambassadør til kur på Christiansborg Slot

  polenambassadoerhenrykamoscickadendyshasseferroldiccpolennu
  Ambassadøren med sin mand til galla på Amalienborg.

  Polens ambassadør Henryka Moscicka-Dendys og hendes mand Marek Dendys ved ankomsten til nytårskur på Christiansborg Slot. polennu.dk har ingen modeeksperter i redaktionen, men kan uden tøve fastslå at ambassadøren var klædt flot i blåt – i diplomatiets farve. Foto: Hasse Ferrold, ICC


  KØBENHAVN: Polens ambassadør i Danmark Henryka Moscicka-Dendys og hendes mand var med, da Kongehuset indbød til nytårskur.


  Dronning Margrethe og Kronprinseparret Mary og Frederik tog tirsdag imod hele det diplomatiske korps i Danmark, ved den årlige nytårskur på Christiansborg Slot.

  Nytårskuren er en gammel tradition, hvor regenten hvert år i begyndelsen af januar indbyder alle ambassadører i Danmark til en lille reception, hvor de ønskes godt nytår. Fra Polen deltog ambassadør Henryka Moscicka-Dendys og hendes mand Marek Dendys.

  Se kongen spise

  Traditionen med nytårskure går tilbage til 1600-tallets Danmark. Tilbage i tiden kunne alle borgere besøge kongefamilien, og se når de spiste. Det var et tilløbsstykke, hvor folk stod i lange rækker for at få et glimt af de royale. Efter en pause med nytårskurene på grund af Første Verdenskrig, blev ordningen genindført, forfinet og delt op over tre dage som det er i dag.

  Tre dage

  Den første dag i det nye år er den først nytårstaffel for regeringen, landets øverste embedsmænd og hoffets ledelse. Anden dagen er forbeholdt Højesteret, Den Kongelige Livgarde, Gardehusarregimentets officerskorps og diplomatkorpset. Tredjedagen er for officerer fra forsvaret og beredskabsstyrelsen, for 1., 2. og 3. rangklasse samt for indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner.

  LÆS OGSÅ
  polennu.dk: Frederik og Mary takkede Polen på bryllupsdag