Polens børn og unge på sommerferie

polen_skoleboern_martin_bager_polennu

Fem millioner børn og unge kan se frem til en lang sommerferie, der slutter den 2. september. Arkivfoto.


WARSZAWA: Næste fem millioner børn og unge på 26.000 skole i Polen, indledte onsdag deres sommerferie. En ny konflikt lurer lige efter ferien.


Polske børn og unge kan se frem til en lang sommerferie. Onsdag var sidste dag i de polske skoler, der nu holder dørene lukkede, frem til den 2. september. Torsdag er det helligdag i Polen, og mange polakker bruger helligdagen og weekenden til en lille miniferie, ved også at holde fri fredag.

Skoler i uro

Skoleåret har været præget af uro. Op til eksamensperiode strejkede en stor del af de polske lærer. De ønskede bedre løn og arbejdsvilkår, efter at en ny skolereform har skruet tiden tilbage i det polske skolesystem, som lærerne udtrykker det.

Lærerne afsluttede selv konflikten i foråret, da de ikke ville ramme de unges eksamener. To ud af tre lærerorganisationer har meddelt, at strejkerne genoptages i september, når der tages hul på et nyt skoleår.

Cirka fem millioner studerende og elever – fordelt på 26.000 skoler – kan nu holde fri fra bøgerne frem til 2. september.