Polens flotteste ukendte ferie-oplevelser kåret

  Potocki_paladset_kåret_som_en_af_Polens_oversete_ferie_oplevelser_polennu_2

  Potocki Paladset i Radzyn Podlaski fik førstepladsen i afstemningen om at være Polens flotteste, mindre kendte ferie-oplevelse. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Læsere af National Geographic Traveler i Polen har stemt på de syv flotteste, men mindre kendte polske ferie-oplevelser.


  63.000 læsere deltog i den polske udgave af National Geographic Travelers afstemning om de syv flotteste og mest spektakulære, men mindre kendte ferie-oplevelser i Polen – Polens syv nye vidundere. Det er femte gang, at det kendte rejsemagasin gennemfører afstemningen, der skal sætte fokus på oversete ferie-oplevelser i Polen.

  Klar førsteplads til Potocki Paladset

  Med 29 procent af stemmerne kom Potocki Paladset i Radzyn Podlaski i det sydøstlige Polen ind på en klar førsteplads i konkurrencen. Slottet er bygget i 1700-tallet og er et smukt eksempel på rokokostilen.

  Indbyggerne i Radzyn Podlaski lagde en stor indsats for at få slottet på førstepladsen, og lavede blandt andet en facebook gruppe og flere happenings for at skaffe stemmer i konkurrence.

  Porcelænsmuseet i Cmielow

  Anden pladsen gik til porcelænsfabrikken i byen Cmielow i det centrale Polen, der for 200 år siden blev Polens “porcelæns-by” med en kæmpe produktion af porcelæn.

  I dag kan man blandt andet komme ind og se en porcelænsovn indefra og opleve, hvordan porcelæn produceres fra start til slut i porcelænsfabrikkens museum.

  Europas største træ-kirke

  Europas største træ-kirke er Fredens Kirke i Swidnica i det sydvestlige Polen. Barok-kirken med sin rige udsmykning skåret i træ er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Kirken blev stemt ind på tredjepladsen.

  Nyt koncerthus i Szczecin

  Det et år gamle koncerthus i Szczecin i det nordvestlige Polen har fået Mies van der Rohes prestigefulde internationale arkitektur-pris. Koncerthuset, der ligger midt i byen, er bygget i skinnende hvidt og har form som et isbjerg. National Geographic Travelsers læsere stemte det ind på en fjerdeplads.

  Nationalpark med sjældne fugle

  Nationalparken ved floden Warta i det vestlige Polen fik femtepladsen med sine unikke muligheder for at komme tæt på sjældent fugleliv, der kan observeres fra små tårne, kanoer eller cykelruter, der går igennem parken.

  Middelalderbyen Chelmno

  I byen Chelmno, der ligger ved Wisla floden, kan man opleve en rigtig middelalderby med 12 gotiske kirker og en næsten tre km lang bymur med tårne og porte. Chelmno har i dag slået sig op på sin romantiske stemning, og arrangerer blandt andet en festival for kærlighedssange.

  Augostowski kanalen

  Kano-turister udgør i dag hovedtrafikken i Augustowski-kanalen, der krydser grænsen mellem Polen og Hviderusland. Kanalen stod færdig i 1839 og har 18 sluser til at udjævne de 54 meters forskel i vandstanden fra den ene ende til den anden. 14 af de 18 sluser ligger i Polen.

  National Geographic Traveler skriver, at de snart bevæger sig ud i landet igen for at finde kandidater til næste års konkurrence.