Polens fodboldforbund skal have ny formand

Grzegorz_Lato_2011


WARSZAWA: Den tidligere landsholdsspiller og nuværende formand for det polske fodboldforbund PZPN, Grzegorz Lato, genopstiller ikke.


– Jeg har besluttet mig for at trække mit kandidatur som formand for det polske fodboldforbund, skriver Lato i en erklæring.

Valg 26. oktober

En PZPN talskvinde siger, at valget af ny formand sker den 26. oktober. Polske fodboldeksperter peger på, at det formentlig bliver den tidligere landsholdsspiller Zbigniew Boniek, der overtager formandsposten. Han har fået opbakning fra 15 delegerede, som det kræves for at kunne opstilles til posten.

Lovede at trække sig

Forud for EM 2012 i fodbold i Polen og Ukraine, lovede Lato at træde tilbage, hvis ikke Polen gik videre fra den indledende runde. Som bekendt kom Polen ikke længere end til grundspillet ved EM, men Lato fortrød sine udtalelser, og meddelte, at han alligevel ville blive på posten.

Derfor kommer hans meddelelse bag på de fleste fodboldkyndige i Polen.

Ingen opbakning

Men flere kilder peger på, at den egentlig grund til at Lato ikke genopstiller, er at han ikke er i stand til at samle de 15 støtter, der er nødvendige for at blive nomineret til formandsposten i PZPN.

Sportsminister tager afstand

Den polske sportsminister sagde direkte efter EM 2012 i fodbold, at Lato burde trække sig. Den tidligere landsholdsspiller er også involveret i en korrutionssag i forbindelse med bygning af et nyt hovedkvarter for fodboldforbundet. Det skete op til EM, men den gang ville regeringen ikke kræve hans afgang, da det kunne give problemer med UEFA, der arrangerede EM 2012 i fodbold.

Lato blev valgt som præsident for PZPN i 2008.