Polens førende skihopper stopper i år


  OSLO: Polens mest berømte og populære skihopper, Adam Malysz, har meddelt, at han stopper sin karriere efter denne sæson.


  Polens mest berømte og populære skihopper, Adam Malysz, der netop er blevet nummer 11 ved VM i Norge, har meddelt, at han stopper sin karriere efter afslutningen af denne sæson. Det var også i Norge at han i 1995/96 sæsonen fik sin første medalje.

  – Jeg traf beslutningen, under De Olympiske Lege i Vancouver sidste år, siger Malysz til det polske nyhedsbureau, PAP nyhedsbureau.

  Træner i uvished

  – Hannu (Adam Malysz træner, red) kendte ikke til mine planer, selv om jeg er sikker på, at han havde en fornemmelse om at det snart ville ske, siger Malysz.

  – Han er en følsom mand, og jeg havde ikke lyst til at fortælle ham om min beslutning før VM, sport er hele hans liv, sagde den berømte polske skihopper til PAP.

  Malysz i tal

  Adam Malysz er født i 1977, og hans hidtil bedste spring var i februar 2011, hvor han i Vikersund kom ud på 230,5 meter.

  Derudover er det blevet til 4 olympiske medaljer og World Championship titler, 6 World Championship medaljer, 27 ski-hop titler, 39 sejre ved World Championship og 91 gange på podiet ved World Cup-konkurrencer