Polens justitsminister fyret af regeringschefen

  justitsminister_Jaroslaw_Gowin_Polen_polennu


  WARSZAWA: Mandag fyrede Polens statsminister Donald Tusk sin kontroversielle justitsminister Jaroslaw Gowin.


  Mandag eftermiddag meddelte regeringschefen Donald Tusk, at hans justitsminister er trådt tilbage. Afskedigelsen kommer som kulminationen på flere ugers offentlige skænderier mellem justitsminister Jaroslaw Gowin og hans chef, Donald Tusk. Det er især holdningerne til kunstig befrugtning og registreret partnerskaber der har delt vandene.

  Minister skifter område

  – Jeg har informeret minister Jaroslaw Gowin om at han er afskediget fra stillingen som justitsminister, sagde Donald Tusk på et pressemøde i dag.

  Marek Biernacki, der er Minister for Interne Anliggender og Administration, erstatter Gowin som justitsministeriet.

  Donald Tusk understregede, at han ikke er uenig med sin nu tidligere justitsminister. Det er ikke Gowins synspunkter der er problemet, men måden han udtrykker dem på, sagde Donald Tusk.

  Politisk ministerium

  – Jeg har ikke tid til hver uge, at kommentere på en ministers adfærd, fordi han politisere alting, sagde regeringschefen.

  – Justitsministeriet er ikke stedet at sætte den politiske dagsorden, og skabe problemer for statsministeren og regeringen som helhed, sagde statsministeren på pressemødet.

  Bedst i parlamentet

  Donald Tusk udtrykte håb om, at Gowin vil fortsætte i parlamentet for Borgernes Platform, og deltage aktivt i debatterne der, ”hvor hans talenter vil være bedst egnet”, sagde Donald Tusk.