Polens nationaldag fejret i København

  Folk_til_reception_polen_polennu

  Flere hundrede mennesker deltog i fejring af Polens nationaldag på Polens ambassade i København. Foto: Maja Giannoccaro.


  KØBENHAVN: Flere hundrede mennesker deltog i fejringen af Polens nationaldag på Polens ambassade i Danmark.


  Polens ambassade i København var onsdag fyldt til bristpunktet. Anledningen var fejringen af Polens nationaldag, der var den 3. maj. De flere hundrede deltagere var polakker, danskere med interesse for Polen og diplomater og ambassadører fra mange lande.

  Ambassadør velkomst

  Polens ambassadør i Danmark, Rafal Wisniewski og hans hustru Aneta Prasal-Wisniewska, bød personligt velkommen til alle gæsterne. Polens ambassadør havde valgt at slå et officielt besøg fra Lodz, som er Polens største by efter Warszawa, sammen med fejringen af nationaldagen.

  Fra Lodz

  En delegation på 18 personer fra Lodz var kommet til Danmark, for at gøre reklame for byen og området. Inden markeringen af den polske årsdag, var der to konferencer i København om mulighederne for danskere i Lodz. En konference om investerings-mulighederne i Lodz, og en anden sideløbende konference der handlede om turistmulighederne i Lodz.

  Polske medværter

  Delegationen fra Lodz var ledet af borgmesteren i byen, Hanna Zdanowska og af regionsborgmesteren i Lodz regionen (Lodzkie). Også chefen for Polens nationale turistorganisation, PTO, Margozata Hudyma var til stede, sammen med chefen for SAS i Polen, Wanda Brociek.

  SAS har direkte forbindelse mellem København og Lodz.