Polens nationale flyselskab giver endelig overskud

  Første_LOT_Boeing_787_Dreamliner_polen_polennu

  Det nationale luftfartsselskab i Polen, LOT – Polish Airlines – der var det første selskab i Europa med det nye Boeing Dreamliner fly, er kommet ud af 2014 med et overskud på næsten 100 millioner zloty. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens nationale flyselskab LOT kom ud af 2014 med overskud, og det er første gang i syv år.


  Efter en periode med underskud, ledelsesskift og en omfattende omstruktureringsplan, ser det nu ud til at det nationale luftfartsselskab LOT – Polish Airlines – er kommet gennem krisen. I al fald havde flyselskabet overskud sidste år, for første gang i syv år. Årets resultat på den primære drift var et overskud på 99 millioner zloty.

  Bedre end budget

  – LOT tjente 40 procent mere end budgetteret, siger en stolt Sebastian Mikosz, der er øverste direktør for virksomheden og oplyser, at det er første gang i syv år at LOT har sorte tal.

  Færre flyvninger

  – Vi har måtte skære i antallet af flyvninger med næsten otte procent i 2014 i forhold til året før. Alligevel har vi oplevet en passagerfremgang på to procent, og det er lykkedes os at holde samme omkostningsniveau, siger Mikosz.

  Ny ruter på vej

  LOT er i gang med at forberede nye tiltag, der skal sættes i gang i 2016. Hvad det præcist går ud på, vil LOT-direktøren ikke løfte sløret for nu, men der kommer flere informationer de næste måneder lover han. Et er dog sikkert, at de ny tiltag vil rumme en række nye ruter, også langdistanceflyvninger. LOT har seks fly af den nye Boeing Dreamliner type, og var det første selskab i Europa der fik det nye miljøvenlige fly.

  Daglige afgange

  LOT har daglige afgange mellem København og Warszawa, ligesom selskabet har mange ruter ud af den polske hovedstad til resten af verden.