Polens nationale flyselskab ramt af strejke

lot_chopin_lufthavn_warszawa_jens_moerch_polennu
Det bliver med stor sandsynlighed nemmere at rejse mellem Polen og Danmark fra den 27. juni, når de generelle danske vilkår bliver lempet. Også rejsevejledningen for danskere, vil formentlig tillade rejser til Polen fra samme dato. Arkivfoto.

Der står aflysning og forsinkelser på tavlerne i Warszawa Chopin Lufthavnen. Det statsejede polske flyselskab LOT er ramt af strejke og auktioner, der allerede har betydet flere aflysninger. Arkivfoto.


WARSZAWA: En strejke blandt de ansatte ved det nationale flyselskab LOT lammer dele af lufttrafikken til og fra Polen.


Uoverensstemmelser mellem de ansatte og ledelsen hos det statsejede LOT (Polish Airlines) forstyrrer lufttrafikken i Polen. Aflysningerne har bredt sig, efter at LOT-ledelsen mandag besluttede at fyrer 67 medarbejdere.

Flere aflysninger

I morges blev første fly fra Warszawa til Nürnberg aflyst, og det samme er dagens fly til Tokyo, Seoul og Toronto. Der er ingen oplysninger om strejkerne påvirker flyene til Billund og København. Ruterne har været ramt af forsinkelser og aflysninger de seneste dag.

En flok eventyrer

LOT ledelsen, som er direkte under regeringens kontrol, siger at arbejdsnedlæggelserne er ulovlige. Chefen for LOT Rafal Milczarski betegner de strejkende som ’en flok eventyrer’

Uroen og utilfredsheden blandt medarbejderne har være kendt siden selskabet var i krise i 2010, og hvor medarbejderne viste tilbageholdenhed for at redde firmaet. Siden 2013 har de ansatte forsøgt at få tålelige arbejdsvilkår, men det har ledelsen blankt afvist at forhandle om.

Belønning til strejkebrydere

Fyringerne af de 67 medarbejdere har fået LOT-medarbejdere i hundredvis til at nedlægge arbejdet. For at redde situationen, har LOT ledelsen nu lovet, at de medarbejdere der vil bryde strejken, får en lønforhøjelse på 50 procent. Ligeledes er de blevet tilbudt penge til børnepasning.

En talsmand får LOT siger at passagerer der er blevet ramt af strejken, også kan opnå økonomisk kompensation.