Polens nye EM 2012-stadion mangler tilladelser

  EM_fodbold_2012_Polen_Ukraine_Warszawa_Nationale_Stadion_polennu

  Myndighederne i Warszawa bygningsinspektoratet og brandvæsen, har påpeget en række mangler, før de kan udstede de nødvendige tilladelser, til åbningen på søndag. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  WARSZAWA: Polens nationale stadion, hvor byggeriet har været præget af forsinkelser, mangler stadig tilladelser til den planlagte åbning på søndag.


  Koncerter med bl.a. de polske bands Coma og T Love, der er planlagt til på søndag, er i fare for aflysning.

  Stadion åbning

  Koncerterne skulle samtidig være den officielle åbning af det nye nationale stadion, hvor der skal spilles åbningskamp til EM slutrunden den 8. juni. Men det nye stadion mangler stadig tilladelser fra Warszawa Kommune.

  Bygning og brand

  Ewa Gawor, der er talskvinde for Rådhuset i Warszawa sagde tirsdag, at Warszawa stadion stadig mangler tilladelser fra byggeinspektoratet og fra brandvæsenet.

  – Inspektoratet har påpeget en række mangler, og der mangler dokumentation for flere tekniske forhold. Situationen med brandvæsenet er den samme, sagde Gawor.

  Frist til fredag

  Hun tilføjede, at hvis myndighederne i Warszawa ikke har fået tilladelserne senest fredag, så bliver koncerterne og dermed åbningen af det nye stadion, udsat igen.

  Forsinket

  Det nye stadion skulle efter planen have stået færdigt i juni sidste år, men flere tekniske forhold har forsinket byggeriet. Det nye stadion får plads til næsten 60.000 tilskuere, og bliver set over det meste af verden, når Polen den 8. juni spiller åbningskamp mod Grækenland ved EM slutrunden 2012 i fodbold.