Polens parlament indstiller arbejdet forud for valget

  Formand_for_Sejmen,_Grzegorz_Schetyna_Borgernes_Platform_afslutter_sjette_samling

  Formanden for Sejmen, Grzegorz Schetyna, har afsluttet den sjette forsamling, og sendt politikerne ud i valgkamp. Foto: Sejmen.


  WARSZAWA: Polens parlament Sejmen lukker ned for landets sjette demokratiske samling. Nu har de polske politikere fået fri til valgkamp.


  I denne uge stoppede Polens parlament sit arbejde for at politikerne kan føre valgkamp. Der er valg til Sejmen den 9. oktober.

  Sjette forsamling

  Formand for Sejmen, Grzegorz Schetyna, der overtog posten efter den nuværende præsident Bronislaw Komorowski, kunne torsdag afslutte det ’nye’ Polens sjette demokratiske valgte forsamling siden 1989.

  Lang sæson

  Grzegorz Schetyna sagde ved afslutningen, at det havde været en travl forsamling. Ikke mindst efter Smolensk katastrofen, som kostede 96 polakker livet, har taget meget af parlamentets tid.

  – Det har været en udfordrende periode, det har været præget af Smolensk katastrofe og alt arbejdet, der kom bagefter, sagde Schetyna.

  Mere samarbejde

  Formanden erkendte at der er dybe politiske og sociale skel i Polen, og at samarbejdet i Sejmen havde været problematisk.

  – Jeg tror, at den næste valgperiode vil blive bedre, da vi har vist, at vi godt kan arbejde sammen, men fremtiden ligger nu i hænderne på vælgerne, sagde Schetyna.

  Polakkerne går til parlamentsvalg den 9. oktober.