Polens præsident er smittet for anden gang

Polens præsident
Utilfredsheden med præsidenten stiger i det tidligere regeringsparti PiS. Præsident og Jaroslaw Kaczynski taler ikke sammen for tiden, ifølge en analyse fra Newsweek Polska. Præsident Andrzej Duda har flere gange optrådt, så polsk satire har udstillet hans manglende evner og maner. Arkivfoto.

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda er blevet smittet med covid-19 for anden gang. Han er nu i isolation.


Præsident Andrzej Duda er smittet med COVID-19. Det oplyser præsidentpaladsets talsmand onsdag middag.

Andrzej Duda har ingen nævneværdige symptomer, men blev konstateret positiv efter en test, og efter at have været i nærkontakt med en smittet. Den polske præsident har det godt, og smitten har sagt sig i Polens nummer 1 til trods for tre vaccinationer og et tidligere sygdomstilfælde.

Præsident under lægetilsyn

– Præsidentens helbred overvåges nu af læger, siger lederen af præsidentens kontor Pawl Szrot.

Der er gennemført over 47,4 millioner vaccinationer. 55,6 procent af polakkerne er fuldt vaccineret ECDC-data). 183.605 er i karantæne i Polen.

Som reglerne foreskriver, er den polske præsident nu i karantæne.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE I POLEN

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Støt polennu.dk ved at donere et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00. På forhånd tak.