Polens præsident har inviteret paven til jubilæum

  Præsident_Komorowskis_nytårsfoto_2011_Polen_polennu

  Polens præsident Bronislaw Komorowski og kirken i Polen, har inviteret paven til Polen i 2015. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens præsident Bronislaw Komorowski har inviteret paven til Polen i forbindelse med 1050 året for kristendommens indtog i Polen.


  Polens præsident Bronislaw Komorowski har inviteret pave Benedikt XVI til Polen, for at markere 1050 året for kristendommens indførelse i Polen.

  Senest i 2006

  I brevet til paven skriver Komorowski, at det var en stor fornøjelse at være vært for paven i 2006, da Benedict sidst var i Polen.

  – Vi vil blive beæret og glade for at kunne byde den hellige fader velkommen i vort land igen, og dele vore glæder og beskymringer, skriver præsidenten.

  1050 år

  I 2016 er det 1050 år siden, at kristendommen blev indført i Polen, men paven er inviteret til Polen i 2015, da festlighederne ventes at begynde året før, og det er til denne start, at Polen gerne ser paven deltage.

  Dobbelt invitation

  Kirken i Polen har sendt en særskilt invitation, der er koordineret med præsidenten.

  1000 år uden pave

  Kardinal Kazimierz Nycz, der er ærkebiskop i Warszawa, siger til det polske nyhedsbureau, PAP, at jubilæet vil overskygge 1000 års jubilæet, som blev gennemført under det kommunistiske styre i Polen.

  – Den daværende pave, Pawel VI, kunne ikke deltage i 1000 års jubilæet, da myndighederne ikke ville give ham tilladelse, siger ærkebiskoppen.

  Pave Benedikt fyldte 85 år i april.