Polens præsident mødtes med oppositionen i Ukraine

  Polens_præsident_til_møde_med_oppositionen_i_Ukraine_på_den_polske_ambassade_polennu

  Polens præsident Bronislaw Komorowski mødtes med den ukrainske opposition på den polske ambassade i Kiev. Foto: Præsidentens kontor.


  KIEV: Polens præsident Bronislaw Komorowski afsluttede sit to-dages besøg i Ukraine med et møde sammen med den ukrainske opposition.


  Selv om Polens præsident Bronislaw Komorowski ikke mødte den fængslede og hospitalsindlagte tidligere ukrainske premierminister, så havde den polske statsleder møde med ledende medlemmer af den ukrainske opposition.

  Ambassaden i Kiev

  Komorowski mødtes først med den berømte ukrainske bokser, Vitali Klitschko, der er formand for UDAR, Ukraines Demokratiske Alliance. Møderne fandt sted på Polens ambassade i Kiev.

  Valg 28. oktober

  – Vi håber alle, at valget (28. oktober 2012, red.) bliver en lakmusprøve for det ukrainske demokrati, sagde Klitschko til det polske nyhedsbureau PAP, efter mødet.

  – Vi håber også, at valget bliver fair og uden nogen form for fusk og svindel, sagde bokseren.

  Nyt flertal

  Han sagde også, at han håbede at ukrainerne kunne “danne et flertal i det nye parlament med partier, der deler de demokratiske værdier”.

  Komorowski mødtes også med lederen af partiet Ukraine i Front, Natalia Korolevska, der var sammen med flere af partiets kandidater, bl.a. den tidligere fodboldspiller Andrij Shevchenko.

  Opposition for EU

  Den polske præsident sagde efter mødet, at begge partier vil have tættere bånd til Europa.

  – I utvetydige vendinger sagde begge politiske grupperinger, at de vil arbejde for at komme tættere på den vestlige verden, og ikke den østlige, sagde den polske præsident med drilsk henvisning til den nuværende ukrainske præsident, Viktor Janukovitj, der anses for at være meget østligt orienteret og Moskva-venlig.

  Præsidentens mand

  Polens første statsminister efter kommunismen, Tadeusz Mazowiecki var også med i Ukraine, og mødtes på præsidentens vegne med den fængslede oppositionsleder, Yulia Tymoshenko der blev kendt under Orange Revolutionen i Ukraine.

  – Jeg meddeler resultatet af mine samtaler til præsidenten, sagde den tidligere statsminister til nysgerrige journalister, efter han havde besøgt Yulia Tymoshenko.