Polens præsident og statsminister kendte til CIA-fængsler


  KRAKOW: Det hævder en kilde over for det troværdige polske dagblad Gazeta Wyborcza.


  Kilder med relationer til anklagemyndigheden i Krakow siger, at Polens tidligere præsident og statsminister fik at vide, at der var hemmelige CIA fængsler i Polen.

  Hemmelige notater

  Det er optegninger fra samtaler mellem efterretningsofficerer og Polens tidligere præsident, Aleksander Kwasniewski og den daværende statsminister, Leszek Miller, der viser, at de begge var informeret om de hemmelige CIA-fængsler, der havde fanger som blev tortureret. Notaterne var med i en sag for tre år siden, hvor påstanden senest blev undersøgt.

  Stillet til ansvar

  Miller og Kwasniewski kan blive stillet til ansvar, hvis det bevises at de har brudt den polske grundlov, der forbyder fangenskab i mere end tre dage, uden domsafsigelse. De har begge tidligere afvist ethvert kendskab.

  Ingen kommentar

  Piotr Kosmaty, der er pressetalsmand for anklagemyndigheden i Krakow, vil ikke kommentere hverken omfanget af de hemmelige noter, eller spørgsmålet om, hvorvidt de to tidligere stats- og regeringsledere vil blive tiltalt for at have brudt den polske grundlov.

  – Jeg vil hverken be-eller afkræfte påstanden, sagde han.

  polennu.dk vurdere, at det anerkendte polske dagblad ikke ville skrive historien, uden tungtvejende beviser for at påstanden er korrekt. (red.).

  Polen,Polens,præsident,statsminister,CIA,fængsler

  Polens præsident og statsminister kendte til de hemmelige CIA fængsler i Polen, hævder en kilde over for det polske dagblad Gazeta Wyborcza.