Polens præsident udpeger ny regering mandag

Statsminister Donald Tusk byder de nye ministre velkomne, det skete på et pressemøde fredag. Mandag indsættes de, når den polske præsident udpeger og formelt indsætter de nye ministre. Foto: Krystian May/KPRM.

WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda udpeger fire nye ministre mandag. Det sker i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet.


Polens præsident Andrzej Duda udpeger mandag fire nye ministre. Det sker på anmodning fra statsminister Donald Tusk. Det er den første regeringsrokade siden regeringen tiltrådte i december, og sker i forbindelse med valget til Europa-Parlamentet.

De fire ministre

De fire ministre der fratræder, er kulturminister Bartłomiej Sienkiewicz, indenrigsminister Marcin Kierwiński, minister for statens aktiver Borys Budka samt udvikling- og teknologiminister Krzysztof Hetman. De fire er alle kandidater til Europa-parlamentsvalget den 9. juni, hvor de ventes valgt.

Sienkiewicz, Kierwiński og Budka stiller op for statsministerens parti Borgernes Platform (PO) og Hetman stiller op for det polske folkeparti PSL, der også er en del af regeringskoalitionen.

Præsident udpeger

Ny indenrigsminister bliver Tomasz Siemoniak, som i forvejen er minister for sikkerhedstjenester ligesom han er tidligere forsvarsminister.

Ny kulturminister bliver Hanna Wróblewska, der er tidligere museumsdirektør, og siden december ansvarlig for kulturministeriets afdeling for nationale kulturinstitutioner.

Ny minister for statens aktiver bliver Jakub Jaworowski, der er økonom og har tidligere arbejdet i statsministeriet for Donald Tusk.

Ny udviklingsminister bliver Krzysztof Paszyk, der siden oktober har været leder af det polske folkeparti (PSL) gruppe i parlamentet.

Den polske præsident udpeger de fire nye ministre formelt mandag formiddag.

Om en præsident udpeger ny regering eller ej – så er en ting sikkert. Hos polennu.dk har vi fravalgt at have en betalingsmur. Vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.