Polens præsident vil holde sammen på EU

  duda_i_danmark

  Polens præsident Andrzej Duda mener, at EU-lederne må holde sammen efter det britiske nej. Her ses præsidenten i det danske statsministerium under sit besøg i Danmark tidligere på måneden. Foto: Michael Bech Særkjær, polennu.dk


  WARSZAWA: Polens præsident Andrzej Duda opfordrer EU-lederne til at holde sammen oven på det britiske EU-nej.


  Polens præsident Andrzej Duda opfordrer EU-lederne til at udvise besindighed og enighed, for at undgå en dominoeffekt oven på briternes nej til fortsat medlemskab af EU.

  Hvorfor exit?

  Polens præsident kom med kommentaren på et pressemøde i Krakow. Duda mente også, at det var vigtigt at få talt om, hvorfor briterne valgte at forlade EU.

  – Er det ikke sådan, at EU stiller for mange krav til medlemslandene, sagde Duda – formentlig med henvisning til EU’s kritik af de demokratiske tilstande i Polen. Duda sagde samtidig, at det var modigt af den britiske premierminister David Cameron at udskrive en folkeafstemning.

  Brug for sammenhold

  – Det er også et klart signal til EU-lederne om, at vi har brug for at bevare sammenholdet, sagde Duda, der også opfordrede til at man undgik en dominoeffekt, så ikke andre populistiske kræfter får samme ide som briterne.

  Polsk enighed

  Med sin kommentar er Polens præsident fuldt ud på linje med den polske præsident for Europa-rådet, den tidligere polske statsminister Donald Tusk.