Polens regering får støtte fra de polske vælgere

  Danmarks_statsminister_Helle_Thorning_Smidt_sammen_med_sin_polske_kollega_Donald_Tusk_Polen_0

  Statsminister Donald Tusk, der besøgte sin danske kollega Helle Thorning-Schmidt i København i sidste uge, har i modsætning til sin danske kollega, stor opbakning blandt de nationale vælgere ifølge meningsmålingerne. Arkivfoto.


  WARSZAWA: De polske vælgere støtter fortsat den polske regering, og Donald Tusk, der som den første statsminister blev genvalgt.


  Hvis der var valg i Polen i dag, ville regeringspartiet Borgernes Platform (PO) få 40 procent af stemmerne, mens det største oppositionsparti, Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), kun ville få opbakning fra 18 procent af de polske vælgere.

  CBO måling giver Palikot Bevægelsen opbakning fra 8 procent af polakkerne, mens regeringens støtteparti Det polske Bondeparti (PSL) får 7 procent.

  SLD ude

  Den Demokratiske Venstre Alliance (SLD), der netop har fået ny ledelse, og som tidligere har været regeringsparti opnår ikke genvalg i målingen. Kun 4 procent af polakkerne støtter partiet, og kommer dermed ikke i Sejmen på grund af spærregrænsen på 5 procent.

  Splid og tilbagegang

  Det mest overraskende ved målingen, er den fortsatte tilbagegang for PiS, der tidligere har haft regeringsmagten og præsidentposten. Syv valgnederlag i træk, og intern splid, menes at være årsager til vælgerflugten fra Kaczynski.