Polens regering støtter eksport af rav-smykker

  Rav_messe_i_Gdansk_i_Polen

  Den årlige rav-messe i Gdansk i august måned AMBERMART fungerer som udstillingsvindue for landets producenter af rav-smykker og besøges af opkøbere fra hele verden. PR-foto.


  WARSZAWA: Polen regering har søsat et 3-årigt program, der skal støtte eksport af rav-smykker


  Den polske regering har besluttet at støtte eksport inden for femten udvalgte brancher, herunder rav-smykker. Det tre-årige program finansieres af EU-midler og vil promovere rav-smykker i reklamekampagner i lande som USA, Italien, Tyskland og Kina.

  70 procent markedsandel

  Polen er verdens største producent af rav-smykker og har 70 procent af markedsandelen. Polen har naturligt god adgang til både rav og sølv, og producerer derfor mange ravsmykker indlejret i sølv.

  10.000 ansatte

  Polen har omkring 3.500 producenter af smykker og 10.000 ansatte i industrien. Eksporten er steget de seneste år trods krisen. Mens eksporten til USA og EU-landene er faldet er nye markeder blevet stærkere aftagere.

  Kinas middelklasse

  Det største af de nye markeder udgøres af den kinesiske middelklasse, der er begyndt at efterspørge rav-smykker. Andre eksportmarkeder i vækst er Mellemøsten og Rusland.