Polens rigeste mænd er blevet endnu rigere

  jan-kulczyk-with-journalists_0

  Jan Kulczyk er igen, igen blevet udråbt til at være den rigeste polak i år. Han er god for over 11 milliarder zloty. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Trods international krise er otte ud af Polens ti rigeste mænd blevet endnu rigere.


  Den internationale krise har ikke skadet de polske rigmænd. Det viser den årlige polske Forbes opgørelse over de rigeste mænd.

  Først over 11 milliarder

  Polens rigeste mand er stadig Jan Kulczyk, der har øget sin formue med næste en fjerdedel (24,7 procent) sidste år, til en samlet formue på over 11 milliarder zloty. Det er første gang, at en polak ejer mere end 11 milliarder.

  Fleste rigere

  Otte ud af Polens ti rigeste har i lighed med Jan Kulczyk, øget deres formuer i 2012.

  Kulczyk begyndte sin karriere i 1988 som Polens eneste forhandler af VW og Audi, og siden har han investeret i energisektoren, og har fornylig købt flere vindmølleparker.

  Medieejer nummer to

  Som det også var tilfældet sidste år, er nummer to på listen Zygmunt Solorz-Zak, der ejer af Polsat som er Polens næststørste tv-kanal. Hans samlede formue anslås at være på 10,4 milliarder zloty. Det er 22,4 procent mere end sidste år.

  Nummer tre

  Polens tredje rigeste er Michal Solowow, der har skabt sig en formue på badeværelsesudstyr og ejendomsinvesteringer, og har en anslået formue på 6 milliarder zloty. Han øgede sidste år sin formue med 9 procent.