Polens smukkeste kvinde er 21 år og fra Olsztyn

miss_poland_2016_nov

Polens smukkeste kvinde – Miss Polen 2016 – er den 21-årige Izabella Krzan fra Olsztyn i det nordøstlige Polen. Hun vandt titlen lørdag, og bliver dermed Polens bidrag til Miss Universe. Privatfoto.


WARSZAWA: Den 21-årige polske skønhed Izabella Krzan fra Olsztyn, blev lørdag valgt som Miss Polen 2016 foran nitten andre finalister.


Miss Polen 2016 er Izabella Krzan fra Olsztyn. Det afgjorde konkurrencer og en jury på et spa- og hotelcenter ved Warszawa lørdag aften. Der var tyve smukke kvinder fra hele Polen med i finalen.

Journalist eller tv-vært

– Jeg kommunikere flydende på engelsk og er ved at lære spansk. I fremtiden vil jeg gerne arbejde som journalist eller tv-studievært. Min drøm er at kombinere erhvervsaktivitet med rejser og lære om forskellige kulturer rundt om i verden, sagde Izabella Krzan under konkurrencen. Izabella bor i dag i Warszawa, hvor hun har læst økonomi i tre år.

Juryens begrundelse

Om baggrunden for valget af Izabella siger juryen: Denne kvinde er ikke bare smuk, men også intelligent, velformuleret, og hun vil gerne hjælpe mennesker der har allermest brug for hjælp. Miss Polen 2016 støtter aktivt socialt arbejde med hjælp til børnehjem, indsamlinger, syge børn og fattige mennesker. Miss Polen støtter også kampagner and andre initiativer der fremmer en sund livsstil.

Den 21-årige polske skønhed Izabella Krzan er i dag model og dyrker sport, og er fyldt med energi og gå-på-mod, som Izabella har fra sin mor, sagde hun efter kåringen.

SE BILLEDER
polennu.dk: Billeder af Izabella Krzan – Polens smukkeste kvinde

Miss Universe

Polens smukkest kvinde 2016, bliver dermed også Polens bidrag til den internationale Miss Universe konkurrence.

SE VIDEO
Eksternt link: Miss Poland 2016

Siden 1929

Miss Poland (Miss Polonia) er en 87 år gammel tradition i Polen, og den polske konkurrence er en af verdens ældste skønhedskonkurrencer. I år er traditionen blevet genoptaget, efter få års pause.

SE FINALISTER
Eksternt link: Miss Polonia 2016

Nu bliver de bange i Paris

Ved den første Miss Polen konkurrence i 1929 udtalte juryen om vinderen:

– Miss Polonia har meget stor charme. Hun har et lyst, polsk ansigt og en slank piget figur. Nu bliver de nervøse i Paris.

Global leverandør

Miss Polen konkurrencerne står bag de polske bidrag til mange internationale konkurrencer som Miss Universe, Miss World, Miss International, Miss Earth, Miss InterContiental. Miss Polen organisation har gennem årene vundet 67 internationale titler.

I 2006 gik titlen som Miss Universe til en ung smuk polsk kvinde.