Polens smukkeste kvinde er fra Czestochowa

Polens smukkeste kvinde
Polens smukkeste kvinde er den 22-årige Natalia Gryglewska, der kommer fra den ”hellige” by Czestochowa i Silesien i det sydlige Polen. Foto: Polonia 2020.

LODZ: Polens smukkeste kvinde er fra den berømte hellige katolske kloster-by Czestochowa i det sydlige Polen. Miss Polen 2020 er fundet.


Polens smukkeste kvinde – Miss Polen 2020 (Miss Polonia) er fundet. Hun hedder Natalia Gryglewska og kommer fra byen Czestochowa i Silesien. Natalia er 22 år gammel.

Byen Czestochowa er mest berømt for sit kloster, hvor det hellige katolske billede Sorte Madonna opbevares. Klosteret er også et populært mål for pilgrimsrejser, og har været det i århundreder. Nu er det en anden kvinde fra byen, der tiltrækker opmærksomheden.

Polens smukkeste kvinde

– Sidste år tog jeg eksamen fra det medicinske universitet i Silesien, og jeg er i gang med en kandidatuddannelse i Warszawa. Min største lidenskab er at rejse og at lære fremmedsprog. Jeg tilmeldte mig Miss Polen konkurrence, fordi jeg godt kan lide nye udfordringer, sagde Polens smukkeste kvinde, Natalia Gryglewska, efter kåringen.

miss polen 2020
De tyve finale-deltagere til Miss Polen 2020 konkurrencen. Officielt foto.

Verdens første skønhedskonkurrence

Miss Polen er verdens ældste skønhedskonkurrence, og blev første gang gennemført i 1929. Siden har det meste af verden taget den polske ide til sig. Af kendte polakker der gennem tiderne er kåret som Miss Polen er blandt andet; Aneta Kręglicka, Ewa Wachowicz, Rozalia Mancewicz, Marcelina Zawadzka, Paulina Krupińska, Izabella Krzan, Agata Biernat og Milena Sadowska.

LINK: Miss Polen 2020 (Miss Polonia)

Natalia Gryglews er med titlen, også Polens kandidat til titlen som Miss World.

LINK: Miss World konkurrencen

Miss Polen-finalen måtte sidste år udsættes på grund af pandemien og blev i år gennemført online fra Grand Teatret i Lodz.

Miss Polen 2020 konkurrencen. Officielt foto.

Flere gode nyheder fra Polen? Vi har ikke bygget en betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.