Polens statsminister afviser valgplakater

  tusk111

  Donald Tusk vil i protest mod dyre valgkampagner ikke vises frem på partiet Borgernes Platforms valgplakater. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens statsminister Donald Tusk vil ikke vises på valgplakater, selvom han er formand for partiet Borgernes Platform (PO).


  Polens Forfatningsdomstol fastslog i slutningen af juli, at et evt. forbud mod plakater til valgkampe er forfatningsstridig.

  Dyre valgplakater

  Kampagner med valgplakater er den dyreste kommunikationsform, og de har kun ringe indflydelse på polakkernes valg til parlamentet, som skal finde sted i oktober, skriver det polske nyhedsbureau PAP.

  PiS og SLD hænger plakater

  Valgkampen er i gang, og flere polske politiske partier er allerede begyndt at hænge valgplakater. Lov og Retfærdighedsparti (PiS) og Demokratiske Venstre Alliance (SLD) har sat deres kampagne igang med plakater.

  Imod valgplakater

  Statsminister Donald Tusk, der også er formand for partiet Borgernes Platform (PO) har altid været imod at hænge plakater op under valgkampe. Tusk mener, at plakaterne er ineffektive, og at det er spild af offentlige midler.

  Protest

  Donald Tusk vil, i protest mod de dyre valgplakater, ikke optræde på nogle af partiets valgplakater, selv om han er formand. Borgernes Platform vil alligevel bruge valgplakater, men det bliver altså uden formanden.