Polens statsminister frikender nazismen for udryddelser

  74_auschwitz_mateusz_morawiecki_statsminister

  Den polske statsminister Mateusz Morawiecki frikendte i dag nazisterne for deres forbrydelser under Anden Verdenskrig. Ondskaben kom alene fra Tyskland, sagde han blandt andet på årsdagen for Auschwitzs befrielse. Foto: KPRM.


  KRAKOW: Polens statsminister siger at det ikke var den nazistiske ideologi der var skyld i udryddelserne i Auschwitz, men at alt hadet alene kom fra Tyskland.


  Det polske regime fortsætter kampen mod Tyskland.

  Søndag langede den polske statsminister ud efter Tyskland, og placerede alene ansvaret for udryddelser af polakker, jøder og andre på Tyskland. Den nazistiske ideologi, blev frikendt i den polske regeringschefs tale i dag ved 74 årsdagen for Auschwitz-Birkenau lejrens befrielse den 27. januar 1945.

  Ikke nazisternes skyld

  Til de tidligere fanger og andre interesserede gæster sagde Mateusz Morawiecki blandt andet.

  – Denne udryddelse blev ikke udført af nazister, den blev udført af Hitlers Tyskland. Alt det onde kom fra dette land. Det må man ikke glemme….. den polske stat vil altid værne om denne sandhed, sagde regeringschefen.

  Politisk bagland

  Regeringspartiet Lov og Retfærdighed (PiS) består af flere grupperinger/partier, hvor nogle af dem er meget yderliggående og med relationer til yderliggående nazistiske og fascistiske kredse i Polen. Siden Kaczynski kom til magten i 2015 har Polen ikke retsforfulgt had kampagner og forbrydelser.

  Ordene fra den polske regeringschef i dag, må anses for at være en markant optrapning af det i forvejen meget anstrengte forhold mellem Berlin og Warszawa.