Polens statsminister mødes med Mette Frederiksen i København

Polens statsminister til Mette Frederiksen
Den polske statsminister Mateusz Morawiecki mødes torsdag med sin danske kollega Mette Frederiksen i København. Arkivfoto.

KØBENHAVN: Polens statsminister Mateusz Morawiecki kommer til København torsdag for at møde sin danske kollega Mette Frederiksen.


Torsdag kommer Polens statsminister Mateusz Morawiecki på besøg i København. Det bekræfter den polske regeringstalsmand, Piotr Müller.

Morawiecki skal mødes med statsminister Mette Frederiksen torsdag, og besøget skal bruges til at diskutere de dansk-polske forhold, herunder det omfattende energi- og erhvervssamarbejde.

Den polske statsminister vil sikkert også bruge anledningen til, at få Danmark til at se mildere på Polens demokratiske problemer, så Warszawa kan få frigivet de indefrosne EU-milliarder. Ifølge regeringstalsmanden vil også samarbejdet omkring Ukraine og støtten til landet, være et stort emne på de to statslederes dagsorden.

Statsminister på turne

Den polske statsminister har i den seneste tid holdt møder med formanden for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen, den tyske kansler Olaf Scholz, den britiske premierminister Rishi Sunak, den italienske premierminister Giorgia Meloni, den svenske statsminister Ulf Kristersson, Kurdistans præsident Nechirvan Idris Barzani og borgmesteren i Kiev, Vitaly Klitschko.

LINK: Polens statsministerium