Polens største musikfestival begynder i dag

opener_festival_2014_i_gdynia_i_polen-16

Open’er Festivalen i Gdynia har to år i træk vundet prisen som ‘Europas Bedste Festival’. I dag åbner festivalen årgang 2016 og fortsætter ugen ud. Arkivfoto


GDANSK: I dag skydes Open’er Festivalen i gang tæt ved Gdynia på en tidligere militær flyveplads. Festivalen er to gange kåret som Europas bedste foran blandt andet Roskilde Festivalen.


Open’er Festivalen 2016 begynder i dag. Festivalen skænkede den første fadøl for 14 år siden. Det foregik i Warszawa og var blot en éndagsfestival med The Chemical Brothers som hovednavn.

Gdynia ved Gdansk

I dag er festivalen flyttet til en nedlagt flyveplads tæt på Gdynia ved Gdansk, og trækker mere end 85.000 gæster. Festivalen har vundet prisen som ’Europas Bedste Festival’ to år i træk. I 2009 og i 2010, og i 2013 of 2014 var den nomineret til titlen foran blandt andet Roskilde Festivalen. Open’er Festivalen byder publikum på omkring 60 koncerter fra et bredt spektrum af musiske genrer.

Store navne

Klokken 15:45 skyder LXMP festivalen i gang med elektroniske, mystiske lyde og ustrukturerede beats, som er præget af utakt og en musisk frihed. Mac Miller, Red Hot Chili Peppers, Pharrel Williams, Wiz Khalifa, LCD Soundsystem, PJ Harvey, Kygo og Bastille er blot nogle af de mange internationale kunstnere, som rammes af rampelyset i Gdynia de kommende dage.

SE PROGRAM
Eksternt link: Opener Festival 2016

Fodbolden stopper festivalen

På grund af det polske fodboldlandsholds succes ved EM slutrunden, vises kvartfinaleopgøret mellem Portugal og Polen torsdag klokken 21.00. Når kampen er overstået, genoptages festivalprogrammet, men der bliver også rig mulighed for at fordybe sig i de mange dokumentarfilm, der løbende vises på storskærme gennem hele festivalen.

En billig festival-løsning

I modsætning til eksempelvis Roskilde Festivals billetpriser, så er priserne lave i Gdynia. En billet til Open’er koster for hele ugen 589 zloty, svarende til lidt under 1.000 kroner. Det er, hvad en dagsbillet koster i Roskilde. Mad- og ølpriserne er også overkommelige.

LÆS MERE
Eksternt link: Opener Festival 2016