Polens største musikfestival er i gang i Gdynia

opener_2017_polennu_gdynia_gdansk

Festglade polakker er udlændinge er i disse dage til Polens største musikfestival: Opener Gdynia, der gennemføres for 16. år i træk. PR-foto.


GDYNIA: Polens største musikfestival, der er kåret som Europas bedste foran blandt andet Roskilde Festivalen, er skudt i gang for 16. gang.


Polens største musikfestival, Opener Gdynia, er skudt i gang i kystbyen nord for Gdansk. 88 navne – solister og bands – fordelt på fem scener gennem fire dage – skal stå for musikken.

Nedlagt lufthavn

Festivalen gennemføres på den nedlagte militære lufthavn Babich Doly ved Gdynia nord for Gdansk, og byder på såvel store polske som internationale navne. To år i træk er Opener blevet kåret som Europas bedste musikfestival, blandt andet i konkurrence med danske Roskilde Festival.

65.000 deltagere?

Arrangøren vil ikke gætte på hvor mange deltagere årets festival får, men politiet skønner at 65.000 polakker og udlændinge vil tage del i løjerne.

På den store scene vil spille Radiohead, Foo Fighters, The Weekend, The xx og Lorde spille, og på de mindre scener finder man blandt andet Solange, MIA, Warpaint og Dua Lipa.

Festivalen slutter søndag, samtidig med Roskilde Festivalen.

LÆS MERE
Eksternt link: Opener 2017 (engelsk)