Polens tilsagn til ACTA-aftalen sat på stand by

  Bogdan_Zdrojewski

  Den polske kulturminister Bogdan Zdrojewski siger nu, at ACTA aftalen ikke kan godkendes af Polens parlament Sejmen. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polske kulturminister siger nu, at selv om ACTA-aftalen er underskrevet af regeringen, så kan den ikke blive godkendt i det polske parlament lige nu.


  Polens kulturminister Bogdan Zdrojewski, siger i et forsvar til polsk radio om de massive protester, at selvom regeringen har underskrevet ACTA-aftalen, kan den ikke blive godkendt af det polske parlament.

  Uventet reaktion

  I dag siger ministeren, at det var ganske enkelt umuligt for regeringen at forudsige, de følelser som ACTA-debatten har udløst, efter Polen underskrev aftalen i torsdags i Japan.

  Han tilføjer, at der ikke har været tegn på, at ACTA-aftalen var kontroversiel, indtil regeringens hjemmesider blev angrebet for ti dage siden, som en protest.

  Danmark har skrevet under

  Polens ambassadør i Japan, Joanna Rodowicz-Czechowska, underskrev den internationale aftale i Tokyo den 26. januar, sammen med de fleste EU-medlemsstater, herunder Danmark. I Polen skal aftalen dog godkendes i det polske parlament for at blive ratificeret.

  Ikke forløbig

  – Det kan være, at ratificeringen ikke bliver gennemført, siger den polske kulturminister og tilføjer, at det under ingen omstændigheder vil ske foreløbigt.

  Ministeren mener i øvrigt, at der nemt kan gå to år, hvis det overhovedet sker, før ACTA-aftalen bliver behandlet i det polske parlament Sejmen.

  Flere polske mediers kommentatorer skriver, at der er forlydende om, at den polske kulturminister på baggrund af ACTA-balladen vil blive udskiftet.