Polens U-21 fodboldlandshold trodser UEFA afgørelse

fodboldlandshold
Polens succesrige U-21 fodboldlandshold trodser UEFA afgørelse, da de i en kamp mod Israel ikke måtte mindes de faldne for Hamas terrorangreb mod Israel den 7. oktober. Foto: PZPN.

LODZ: Polens U-21 fodboldlandshold har trodset en UEFA afgørelse i forbindelse med en EM-kvalifikationskamp i Polen.


Polens U-21 fodboldlandshold spillede fredag mod Israel i Lodz – og i modsætning til A-landsholdet med Robert Lewandowski, så fører de polske U-21 spillere deres gruppe i kvalifikationen til europamesterskaberne i Slovakiet EURO 2025.

Polen vandt kampen med 2 – 1 over Israel, og polakkerne har konsolideret førerpositionen i gruppen.

Trodser UEFA afgørelse

Det polske og israelske hold, havde begge bedt om at kunne indlede kampen med 1 minuts stilhed, til minde om ofrene for Hamas terrorangrebet mod Israel den 7. oktober. Men det blev afvist af UEFA, der ikke vil tillade den gestus.

U-21 fodboldlandshold går egen vej

UEFA afgørelsen ville U-21 fodboldlandsholdene og værten til gengæld ikke acceptere. Så da den makedonske dommer fløjtede kampen i gang, stod samtlige spillere helt stille på deres pladser i et minut. Først da det første minut var gået, blev bolden sat i spil og kampen kom i gang.

Polens U-21 fodboldlandshold vandt 2 -1 over Israel, og det var Milosz Matysik og Szymon Włodarczyk, der scorede de to polske mål.

SE FLERE RESULTATER HER

-Tak, Polen, skrev den britisk-israelsk-amerikanske politiske aktivist Jonny Daniels på X-twitter.

(Fortsættes under)

– Det var aftalt med polakkerne. Vi bad dem om at blive respekteret. De gjorde det sammen med os, sagde Israels landstræner Guy Luzon efter kampen.

Tvivlsomme relationer

Afslaget fra UEFA til U-21 landsholdene har skabt vrede i Polen og flere andre steder. Det er en kendt sag, at terrorgruppen Hamas støttes af Qatar, som UEFA-toppen og FIFA har stærke relationer til. VM 2022 blev spillet i Qatar. Derudover har de internationale fodboldorganisationer stærke relationer til Rusland, hvor det statsejede Gazprom spiller en fremtrædende rolle som storsponsor.

Tvivlsom DBU-formand

Det har da også vakt stor undren, at den danske fodboldformand Jesper Møller, DBU gennem sit topjob i UEFA-ledelsen, ikke sagde fra overfor en beslutning i det øverste organ. Her besluttede man at russiske U-17 landshold igen kunne deltage i internationale fodboldturneringer. En linje der er stik imod den danske regering og de internationale aftaler, efter at Rusland angreb Ukraine for anden gang. DBU-formanden blev delvist reddet, da der ikke er nok lande der vil spille mod Rusland.

(Fortsættes under)

'They know we are looking': Billionaire Hamas leaders live luxuriously in Qatar | Vargas Reports

DBU’s bestyrelse har siden hen slået fast, hvad der er organisationens holdning, uanset hvad DBU formanden har sagt på et UEFA-møde. Se X-twitter meddelelse herunder: