Polens vækstprognose for i år nedjusteres markant

  Fald_i_vækst_i_Polen_polennu

  Færre offentlige investeringer, og et fald i eksporten, er årsagen til nedjusteringen af forventningerne til den økonomiske vækst i Polen. Foto: Peter Malberg, polennu.dk.


  WARSZAWA: Den europæiske centralbank for genopbygning og udvikling, EBRD, har sænket forventningen til Polens vækst i 2013.


  Den europæiske bank for genopbygning og udvikling, EBRD, troede på en vækst i Polens økonomi på 2,2 procent i 2013, men nu tror banken kun på at væksten bliver på 1,5 procent – en markant nedjustering på 0,7 procent.

  Færre offentlige investeringer

  Ifølge banken bliver der færre offentlige investeringer i Polen i år end ventet, ligesom eksporten også bliver lavere end først forudset. Den internationale afmatning er kommet set til Polen, skriver EBRD i opgørelsen.

  Reduceret polsk forventning

  Den polske nationalbank har også nedjusteret forventningerne til væksten i BNP, men mindre markant – nemlig fra 2,5 procent til 2,0 procent.

  Fald over hele linjen

  De otte central- og østeuropæiske lande der indgår i EBRD’s opgørelse, er den gennemsnitlige vækstprognose for 2013 faldet fra 1,7 til 1,3 procent.