Politiker: Katolikker diskrimineres til EM 2012 i fodbold

Ti_millioner_vil_med_til_fodbold_EM_2012_i_Polen_og_Ukraine_1

Fodboldtilskuere til EM 2012 i Polen og Ukraine, må ikke bære religiøse eller andre symboler der kan opildne til optøjer, oplyser det polske fodboldforbund og UEFA. En polsk politiker kaldet reglen for anti-katolsk, og vil have den ændret. Arkivfoto.


WARSZAWA: Medlemmer i det polske parlament for Lov og Retfærdighedspartiet, mener at UEFA’s regler til EM 2012 i fodbold er anti-katolske.


Et medlem af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) har klaget til den polske sportsminister, over at reglerne i forbindelse med EM-slutrunden 2012 er anti-katolske.

Det er det polske fodboldforbunds (PZPN) regler til kampene, som er et krav fra UEFA, om at tilskuerne ikke må bære symboler der er “racistiske, fremmedfjendske, politiske, religiøse eller anden propaganda” til kampene ved EM slutrunde i fodbold, der har udløst balladen.

Anti-katolsk

Parlamentsmedlem for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) Anna Sobecka tolker regelsætte som ”anti-katolsk”, da folk forbydes at bære kors og andre symboler på smykker til kampene.

– Som medlem af det polske parlament vil jeg kraftigt protestere mod, og kræve, at der hurtigst muligt bliver truffet foranstaltninger for at ændre reglerne, skriver hun i et brev til sportsminister Joanna Mucha og formanden for Sejmen, Ewa Kopacz.

Jihad

I oktober sidste år, blev der klaget over et stort banner med ordene “Jihad: Legia Warszawa” der blev brugt i en Europa League-kamp mellem Hapoel Tel Aviv og Legia Warszawa den 30. september. Sagen blev blæst op i medierne, men det viste sig, at de polske fans ikke kendte betydningen, og det er den slags misforståelse som det polske fodboldforbund i samarbejde med UEFA vil forhindre.

Fortrød i luften

Et andet forslag om at forbyde religiøse symboler for personalet i det statsejede luftfartsselskab LOT udløste protester i Polen, og reglen blev trukket tilbage, endnu før den blev indført.