Politikere: Konsekvenser for politikere der opildner til had

  Jaroslaw_Kaczynski

  Jaroslaw Kaczynski, der er leder af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS), mener at det var Rusland og Polen, der var skyld i hans brors død den 10. april 2010. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Medlemmer af regeringspartiet mener, at det skal have konsekvenser for parlamentsmedlemmerne at opildne til had.


  Parlamentsmedlemmerne fra regeringspartiet Borgernes Platform (PO) Pawel Olszewski og Andrzej Halicki indkaldte fredag til pressekonference i parlamentet, og opfordrede til lovændring, der kunne stille politikere til ansvar for at tilskynde til had.

  Oprørende

  – De ord, der er blevet sagt de seneste uger er så oprørende, at de efter vores mening må behandles af anklagemyndigheden, sagde Pawel Olszewski på pressekonferencen.

  Smolensk spøger

  Opfordringen kommer efter flere debatter i Sejmen i forbindelse med 2-årsdagen for Smolensk ulykken, den 10. april 2010. Ved ulykken omkom præsident Lech Kaczynski og 95 andre højtstående polakker.

  Flyulykken er stadig et følsomt politisk emne i Polen.

  Jaroslaw Kaczynski, der er leder af Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) grundlagde, sammen med sin tvillingbror, den afdøde præsident, partiet.

  Rusland og Polen skyldig

  – Vi kæmper for frihed i vores land – uden ydre fjender, og uden dem, der repræsenterer vore fjender her, sagde Jaroslaw Kaczynski i sidste uge.

  Han mener, at Rusland og den polske regering må tage ansvaret for broderens død.

  Afviser rapporter

  Lov og Retfærdighedspartiet afviser alle officielle rapporter fra Polen og Rusland, der fastslår at Smolensk ulykken skete på grund af en række menneskelige fejl.

  Bragt i livsfare

  Partiet hævder fortsat, at Kreml har ønsket at slippe af med Lech Kaczynski, der var en skarp modstander af Moskva, Bruxelles og andre vigtige internationale forbindelser. Lov og Retfærdighedspartiet mener også, at Borgernes Platform har bragt præsidentens liv i fare, ved at nedgradere hans sikkerhedsstatus.

  Krigserklæring

  Antoni Macierwicz, der er parlamentsmedlem for PiS siger til nyhedsbureauet, PAP, at Smolensk flykatastrofen var “en krigserklæring” mod Polen.

  Stop sprogbrug

  – Vi appellerer til at det aggressive sprogbrug stoppes, siger Andrzej Halicki, Borgernes Platform (PO).