Polsk brød

CIMG1551-1

Opskriften på et godt polsk hjemmebag. Ingredienser: 2 kg fuldkornshvedemed 450 g hvedeklid 100 g hasselnød 100 g valnød 100 g gær 30 g kommen 30 g have-merian 30 g jomfru i det grønne/sortkommen 20 g salt 2,5 l lunkent vand

Rør først gæren ud i vandet, og tilsæt det til hvedemel blandet med kommen, hvedeklid, have-merian, sortkommen og salt. Herefter bland det godt sammen med hånden, og tilsæt nødder til sidst. Lad dejen hæve i 15 minuter indtil den er halv større. Bland den godt igen efter hævning.

Forvarm ovnen til 195 grader. Smør former med smør og drys med hvedeklid. Fordel dejen i 4 stykker, og held dejen over i formerne. Dryss hvedeklid ud over, og bag brødet i 110 minuter.

Lad brødet køle ned, og skær det i tynde skiver før servering.

Opskriften stemmer fra bogen “Det polske køkken i det 21. århundrede” af Wojciech Modest Amaro, som driver en restaurant i Warszawa med de højeste internationale udmærkelser i Polen.