Polsk-dansk musiker får kultur-pris af polakker i Europa

Czeslaw_Spiewa_får_kultur_pris_fra_polakker_i_Europa

Den polsk-danske musiker Czeslaw Mozil har fået pris for sit bidrag til at udbrede polsk kultur i Europa. Privatfoto.


KØBENHAVN: Den polsk-danske musiker Czeslaw Mozil har fået prisen POLONICUS 2016 for gennem sin musik at styrke kendskabet til Polen og polsk kultur i Europa.


Den polsk-danske musiker Czeslaw Mozil, der er kendt på den polske musik-scene under navnet Czeslaw Spiewa og blandt andet har været dommer i den polske udgave af X-factor, har modtaget prisen POLONICUS 2016.

Styrker kendskabet til Polen

Prisen uddeles af den europæiske forening for udlands-polakker og gives til en person, der har udviklet og styrket kendskabet til Polen i Europa.

Ifølge juryen får Czeslaw Mozil prisen på grund af hans meget store bidrag til at udbrede polsk kultur i Europa og for den glæde, han viser ved at være polak.

Polsk emigrant i Danmark

Czeslaw Mozil udgav i 2014 albummet Emigranternes Krønike, Bind 1 (Księga Emigrantów, Tom I), som beskriver livet som polsk emigrant i Danmark, hvor han selv er vokset op sammen med sin familie.

Mozil har givet koncerter i både Polen og Danmark og deltog sidste år blandt andet i en en række debatkoncerter sammen med oplysningsforbundet DEO, som kombinerede koncerter og debatmøder om forholdene for polakker, der bor i Danmark.