Polsk ex-præsident er interesseret i NATOs toppost

  kwasniewski

  Aleksander Kwasniewski vil gerne have en international toppost. Foto: aleksanderkwasniewski.eu.


  To polakker er nu i spil til posten som generalsekretær i NATO. Udenrigsminister Radoslaw Sikorski er stadig polakkernes favorit, men den tidligere præsident Aleksander Kwasniewski vil ikke sige nej, hvis han får posten tilbudt.


  Den tidligere polske præsident Aleksander Kwasniewski vil gerne være generalsekretær for NATO, hvis muligheden skulle opstå.

  Ifølge det tyske nyhedsmagasin “De Spiegel” er det meget sandsynligt, at en polsk kandidat vil blive valgt som ny NATO generalsekretær. Posten bliver ledig, når Jaap de Hoop Scheffer trækker sig tilbage med udgangen af 2009.

  Der Spiegel nævner to polske kandidater: Den nuværende udenrigminister Radoslaw Sikorski og den tidligere præsident Aleksander Kwasniewski.

  Polen har en god chance

  Ex-præsidenten har kommenteret sagen.

  – Jeg er parat til at tage imod en sådan international post, sagde han ifølge Polski Radio.

  Aleksander Kwasniewski vurderede, at der er en god chance for at en polak får posten som generalsekretær for NATO. Han tilføjede, at Radoslaw Sikorski har hans fulde støtte.

  Han understregede, at han ikke har nogen personlige ambitioner, men han vil bestemt ikke “sige nej”, hvis han skulle få tilbud om at repræsentere sit land gennem topposten i NATO.

  Anders Fogh er også i spil

  Stillingen som generalsekretær for NATO er blevet nævnt som en af de internationale topposter, som den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen går efter. Beslutningen om, hvem der får posten, bliver formentlig truffet på NATO topmødet i april 2009.

  Polen blev medlem af NATO i 1999