Polsk fagforening vil have EU-domstolen lukket

EU-domstolen fagforening
Formanden for den regerings-loyale fagforening Solidarnosc, Piotr Duda (i midten), vil rejse til EU-domstolen for at demonstrere og kræve domstolen lukket. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

GDANSK: Den polske fagforening Solidarnosc kræver EU-domstolen lukket. Fagforeningen planlægger protest foran domstolen i oktober.


Polsk fagforening planlægger at rejse til Luxembourg for at lave en protest mod EU-domstolen. Det er den regeringsloyale fagforening Solidarnosc’s formand, Piotr Duda, der sammen med andre fagforeningsfolk vil rejse til EU-domstolen for at kræve den lukket.

Midlertidig lukning af polsk mine

Det er EU-domstolens krav om en midlertidige lukning af minen i Turow ved den tjekkiske og tyske grænse, der har fået den regeringsloyale fagforening til at planlægge turen til EU-domstolen. Nu vil de kræve EU-domstolen lukket.

Kravet om lukningen af den polske mine kommer fra Tjekkiet, hvorfor det ville være mere logisk at lave protesten i Prag. Men sådan er det ikke. Vreden rettes mod EU og EU-domstolen.

Løbet tør for venlighed

– Nu skal vi som fagforeningsfolk, og ikke kun medlemmer af Solidarnosc, tage skrappere foranstaltninger i brug, for vi er løbet tør for venligheder, sagde Piotr Duda. Han sagde også, at de vil rejse til ”Uretfærdighedsdomstolen” den 22. oktober, og kræve den lukket.

LÆS  Vicestatsminister Kaczynski er skuffet over justitsministeren

– EU-domstolen kræver at vores arbejdspladser lukkes og at vi bliver afskåret adgangen til energi, sagde den regeringsloyale fagforeningsformand. Nu kræver Duda så EU-domstolen lukket.

LÆS  Polen retter ikke ind efter EU-domstolen

– Dem i Luxembourg skal lære de polske arbejderes og de polske miners magt, sagde Duda ifølge det statskontrollerede nyhedsbureau PAP.

Fagforening ikke “fagforening”

I Polen er kun cirka 5 procent medlemmer af en fagforening. Største er organiseringen blandt minearbejdere, hvor cirka 20 procent er medlem af en fagforening. Solidarnosc blev dannet som et dække for det folkelige oprør mod kommunismen i Polen, hvor cirka 10 millioner polakker kæmpede mod myndighederne. Efter kommunismens kollaps blev navnet overtaget af flere fagforeninger, som mere er politiske organisationer, end egentlig fagforeningsarbejde, som det er kendt fra Danmark.

LÆS  Polen retter ikke ind efter EU-domstolen
Støt polennu.dk – frie medier er under pres! – Vi lever i en tid hvor fordomme får næring, og hvor hverdagen er fyldt med populisme og fake news. Hos polennu.dk mener vi, at troværdige informationer er det bedste værn mod fordomme. Derfor har vi også fravalgt en betalingsmur, selv om det er tidens trend. Vi synes, at danskerne fortjener langt flere uafhængige og troværdige nyheder og informationer om Polen og polakkerne på dansk. Corona-krisen har gjort betingelserne sværere for polennu.dk, der ikke modtager pressestøtte eller andre offentlige tilskud. Vi er heller ikke omfattet af nogen hjælpepakker. Hvis du vil støtte os i arbejdet med flere nyheder fra Polen, kan du gøre det på flere måder. Det vil aktuelt være en stor hjælp.

Støt polennu.dk – engangsbeløb

Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk.

LÆS  Polens forfatningsdomstol: Polsk lov over EU

Du kan give et engangsbeløb ved at trykke på et af beløbene, der sender dig videre til vores betalingsmodul.

LÆS  EU-domstolen: Polen har brudt EU-lovgivningen

DKK 200,00

DKK 500,00

Støt polennu.dk – fast månedligt beløb

Du kan også vælge at støtte os løbende, så du giver et bidrag hver måned, som du på et hvilket som helst tidspunkt kan fortryde igen.

DKK 50,00 pr. måned

DKK 100,00 pr. måned

DKK 200,00 pr. måned

Ethvert bidrag vil være en stor hjælp for at sikre en god dansk dækning af hvad der sker i Polen – og der sker en del for tiden. Du kan betale med de mest anerkendte betalingsformer, når du vælger at støtte polennu.dk.