Polsk familie udsat for racistisk brandattentat

  brand_skur

  Gerningsmændene satte ild til skuret ved den polske families hus. Skuret udbrændte, men huset blev stående sammen med en advarsel fra ildspåsætterne. Arkivfoto.


  PLYMOUTH: En polsk familie er blevet udsat for et brandattentat, og britisk politi bekræfter stor stigning i had-forbrydelser efter EU-nej.


  Ukendte gerningsmænd har i byen Plymouth i det sydvestlige England, sat ild til et skur ved en polsk families hus. Gerningsmændene efterlod sedler med teksten: Gå hjem – I bliver de næste!

  Seks familiemedlemmer

  Skuret der udbrændte stod op af familiens hus, der er beboet af to voksne og fire børn.

  – Vi frygter for vores liv og vores børn, siger moderen Ewa.

  Flere overgreb på polakker

  Britisk politi ser med stor alvor på sagen. Antallet af overfald og overgreb på polakker i England, er steget markant efter det britiske nej til fortsat medlemskab af EU.

  I juni blev det polske kulturhus i London kvarteret Hammersmith, hvor der bor mange polakker, oversprøjtet med graffiti med teksterne: Tag hjem, polske udskud! – Ikke flere polske skadedyr!

  Stog stigning i had-forbrydelser

  Polakker har siden det britiske nej til EU, i stigende grad været udsat for racistisk udfald fra briterne. Britisk politi oplyser, at antallet had-forbrydelser er steget med 57 procent, siden briterne stemte nej i slutningen af juni.

  En million

  Det anslås at der er en million polakker i Storbritannien, og hovedparten af dem er ankommet efter Polens indtræden i EU i 2004.