Polsk film kæmper med om guldbjørn i Berlin

  twarz

  Twarz er med i hovedkonkurrencen ved en af Europas mest prestigefyldte filmfestivaler. Foto: Pressefoto fra filmen


  BERLIN: Den polske film ”Twarz” er en af de film, der er med i konkurrencen om hovedprisen ”Guldbjørnen” ved filmfestivalen i Berlin.


  Polsk film er med i den fineste konkurrence ved den internationale filmfestival i Berlin. Instruktøren Malgorzata Szumowskas film ”Twarz” er en af de i alt 24 film, der er i spil til at modtage ”Guldbjørnen” for den bedste film.

  Twarz er et moderne eventyr om en mand, der mister sit ansigt efter en ulykke. Efter at have fået en ansigtstransplantation vender manden hjem og opdager, at han er blevet en fremmed for sine venner, der ikke længere ved, hvordan de skal behandle ham.

  Film med polsk cheffotograf

  En af konkurrencens andre film har også et polsk islæt. Filmen Dovlatov er en russisk. serbisk og polsk samproduktion. Den handler om den russisk-jødiske forfatter, der ikke kunne få sine bøger udgivet i Sovjetunionen. Polske Lukasz Zal er cheffotograf på Dovlatov.

  Hvis juryen tildeler Guldbjørnen til Twarz, vil det være første gang, at en polsk film vinder den fineste hæder i Berlin. I 2015 modtog Malgorzata Szumowska en sølvbjørn for bedste instruktion for filmen Cialo.