Polsk film til ungdomspris i København

  POLSK_FILM_Pigen_fra_Skabet_dansk_polsk_film

  Filmen Pigen fra Skabet har den polske skuespiller Magdalena Rozanska i hovedrollen. PR-foto.


  KØBENHAVN: Den polske prisbelønnede film, Pigen fra Skabet, vises i Huset i København til lavpris, som resultat af et nyt tværgående dansk-polsk filmsamarbejde.


  Som resultat af et nyt tværgående samarbejde, startet på initiativ af foreningen Dansk-polsk Film, kan interesserede nu se den prisbelønnede polske film Pigen fra Skabet i Huset i København, søndag den 2. november for bare 20 kroner.

  Debut instruktør

  Pigen fra Skabet (oversat fra polsk – engelsk titel: Girl from the Wardrobe, red.) er en debutfilm af den anerkendte unge polske instruktør fra Filmskolen i Lodz, Bodo Kox, der også har været en tur forbi Wajda Filmskolen. Filmen har siden premieren i 2012 høstet flere priser. Kox er 37 år, og et af de navne som den polske filmbranche venter sig meget af i de kommende år.

  MERE OM FILMEN
  polennu.dk: Flyer om Pigen fra Skabet (engelsk)

  Humor vigtigst

  – Jeg ville lave en film med en særlig værdi, der beskæftiger sig med noget vigtigt og alvorligt, men blødt op med humor, fordi jeg tror på, at humoren er det vigtigste i livet. Jeg vil hellere grine end at være ked af det, men jeg vil også gerne lave film, som får mig til at tænke.

  – Jeg vil under alle omstændigheder give folk noget positivt, skrev instruktøren i forbindelse med premieren.

  Nyt samarbejde

  Det er meningen at tiltrække unge mennesker, og derfor koster det kun 20 kroner at se filmen. Det er Dansk-polsk Ungdom og Copenhagen After Hours, der står for afviklingen af arrangementet, der er sponsoreret og koordineret af Dansk-polsk Film og Polens ambassade.

  Dansk-polsk filmsamarbejde

  Ideen til arrangementet, valget af filmen og kontakterne til de polske producenter er håndteret af Dansk-polsk Film, der har vundet stor respekt efter det danske tema på Polens største filmfestival i Gdynia i år.

  Nye relationer

  Formanden for Dansk-polsk Film, Maja Giannoccaro har gennem et samarbejde med blandt andet det Polske Filminstitut og personlige relationer til polske og danske filmfolk, skabt mulighed for at nye polske produktioner hurtigere finder vej til Danmark.

  Premiere på vej?

  Filmvisningen i Huset i Magelstræde, er det første af flere arrangementer, og det ventes at Dansk-polsk Film får polske premierefilm frem til de danske lærreder i den kommende tid.

  Billetter til 20 kroner kan købes ved indgangen, men der er kun 60 pladser. Filmen startes klokken 19.30, men der er adgang allerede fra 18.30. Der kan reserveres plads på mail: billet@dpungdom.dk.

  BESTIL PLADS
  Reservation af plads: billet@dpungdom.dk