Polsk film vinder fornem hæder på filmfestival i Moskva

  Little_Rose_vinder_Moskva

  Instruktøren til filmen Little Rose har modtaget en fornemt hæder på den 32. Internationale Filmfestival i Moskva. Arkivfoto.


  MOSKVA: Den polske filmmager Jan Kidawa-Blonski har vundet prisen som bedste instruktør på den 32. Internationale Film Festival i Moskva for filmen Little Rose.


  Den polske filmmager Jan Kidawa – Blonski har vundet en fornem pris for sin film Little Rose (Rozyczka) på den 32. Internationale filmfestival i Moskva.

  Filmen

  Filmen udspiller sig under studenterprotesterne, og oprøret mod jødeforfølgelserne i 1968. En kaptajn i sikkerhedspolitiet, Rozek, får til opgave at indsamle oplysninger om en kendt samfundskritisk forfatter. Han sender sin kæreste, Little Rose til ham for at få løst opgaven.

  Little Rose er hemmelige agent, en ung og meget smuk kvinde. Hun ikke kun vinder forfatterens tillid, men til sidst også hans kærlighed. Sikkerhedspolitiet er tilfreds, fordi forholdet i starten giver dem mange nyttige oplysninger om den kritiske forfatter.

  Men Little Rose skifter side i takt med at hun forstår forfatteren mere og mere, og til sidst erkender hun, at hendes forhold til Rozek, kaptajnen i sikkerhedspolitiet, er absurd, og hun forsøger at bryde med fortiden.

  Little Rose gifter sig med forfatteren, til stor forargelse hans families og kolleger – da hun er meget yngre end den midaldrende forfatter.

  Stor filmskaber

  Kidawa-Blonski er en anerkendt polsk filminstruktør og producent. Fra 1982 til 1991 var han medlem af Schlesien Film Company, og efter det blev opløst fortsatte han for OKO og Zodiak.

  Fra 1990 til 1994 var han formand for de polske filmproducenter. Siden 1991 har han været formand og medejer af Gambit Production filmstudie.

  Premiere i marts

  Filmen havde premiere i Polen den 12. marts 2010, og den nationale distributør er Monolith Films. Little Rose (2009)

  Instruktør: Jan Kidawa-Blonski Manuskript: Maciej Karpinski, Jan Kidawa-Blonski Fotograf: Piotr Wojtowicz Musik: Michal Lorenc Scenografi: Joanna Bialousz